Mint ahogyan korábban írtunk róla, a közelmúltban hatalmas csinnadrattával jelentette be egy független kutatókból álló csoport, hogy három ujjú földönkívüli múmiára bukkantak a perui Nazca-fensík egyik barlangjában. Azóta még négy további test is előkerült hasonló testi adottságokkal… A perui hivatalnokok azonnal rárepültek a témára és csalást emlegetnek. Könnyen lehet, hogy börtön lesz a vége a történetnek…

Több perui tudós, régész és hivatalnok is felháborodottan azt követeli a perui földönkívüli múmiákként bemutatott testekkel kapcsolatban, hogy végezzenek hivatalos vizsgálatot az ügyben, mivel szerintük egy bonyolult csalás-sorozatról van szó. A háborgók szerint ugyanis a szenzációs leletként bemutatott testeket, több különböző ókori múmia maradványainak felhasználásával eszkábálták össze. Ezek közt alighanem csecsemők tetemek is voltak.

És ezt észlelted már?  Idén is felbukkant a rejtélyes kocka alakú anomália a Nap közelében

A független kutatókból álló csoport még sajtótájékoztatót is tartott, és dokumentumfilmet is készítettek a furcsa testek vizsgálatáról. Bemutatták a CT és röntgen felvételeket, amelyeken jól látszódik a múmiák csontszerkezete… A Gaia.com paranormális videóportál által készített filmekben a kutatócsoport azt állítja, hogy mumifikált humanoid lények 1700 évesek és valószínűleg földönkívüliek. A mexikói ufológus és Jamie Maussan újságíró szerint, aki a csoport szószólója, a testek egy hüllőszerű humanoid fajhoz tartoznak.

A hivatalos szekmberek viszont arra gyanakodnak, hogy valódi, mumifikált emberi maradványokat manipuláltak, és úgy rendezték el a testrészeket, hogy idegen kinézetű teremtményeket hozzanak létre belőlük. Több tudós is azt hangoztatja:

„A csalóknak a holttestekkel való visszaélése mélyen sérti az emberi méltóságot. Így a kolumbusz előtti múmiák kizsákmányolása, amelyet ez a szervezet hajt végre, különösen sérti az Andok kultúráját.”

A felmutatott röntgen felvételekből az anatómiában jártas szekemberek arra következtetnek, hogy a kisebb múmiákat több mumifikálódott csecsemő maradványából rakták össze…

És ezt észlelted már?  Ismeretlen eredetű felvillanásokat észlelnek világszerte...

Úgy tűnik az ügyben régészeti bűncselekmény miatt hamarosan rendőrségi nyomozás is indul. Könnyen lehet, hogy a lelkes ufológusok alaposan megütik a bokájukat sírrablásért, régészeti emlékek rongálásáért, csalásért és régészeti leletek rongálásáért…

Maussan és csapata tagadta, hogy a „felfedezés” csalás lenne, és azt állítják, hogy valódi feltárásokból származnak a testek. Azt is elmondta, hogy korábban a perui kormánnynál is próbálkozott a leletek vizsgálatával kapcsolatban, de elhajtották. Ezután kértek fel egy független kutatócsapatot a testek vizsgálatára.

Az Express.co.uk is kapcsolatba lépett a Gaia.com-on keresztül a film mögött álló csapattal, hogy megkérdezze, honnan származnak a múmiák. A Gaia.com szóvivője azt mondta:

„Gaia-ban felfedezzük, kutatjuk és megvizsgáljuk az eredményeket. Külső forrásokat használunk annak érdekében, hogy a megállapítások biztosan tényszerűek legyenek. Amikor minden bizonyítékot összegyűjtünk és összegyűjtjük a tényeket is, megosztjuk a felfedezéseinket az interneten cenzúra nélkül. Jelenleg nincs további információnk az üggyel kapcsolatban, és nem szeretnénk megosztani a közvéleményt. Bocsánatot kérünk minden kellemetlenségért.”

Kíváncsian várjuk milyen fejlemények lesznek az ügyben.