Manapság már nem meglepő, ha sorban egymás után repülő fényes pontokat látunk az égen. Ezek általában a Starlink műholdak. Csakhogy másféle tárgyak is repkednek manapság formációban, talán éppen a hasonlóságot kihasználva. Az éles szemű megfigyelők azonban kiszúrták, hogy ezek bizony manővereznek és nem úgy viselkednek, mint a műholdak…

Még május közepén észlelték azt a 15 fényes fehér tárgyból álló flottát, ami a chilei Melipilla felett suhant át, magasan, a majdnem teljesen tiszta égbolton. Láttunk már sok hasonlót itthon is, amelyekre rögtön rávágtuk, hogy a SpaceX űripari cég világméretű műholdas projektjének keretében fellőtt Starlink internetes műholdak azok. Csakhogy ezek az eszközök nagyjából fix formációban repülnek, nem igazán előzgetik, vagy kerülgetik egymást, lévén, hogy rögzített pályájuk van. Az alábbi videón viszont jól megfigyelhető, hogy egyik-másik beelőz, vagy kikerüli az előtte lévőt. Ilyet a műholdak az eddigi tapasztalatok szerint nem nagyon tesznek.

És ezt észlelted már?  A Google térképével leplezték le a kínai 51-es körzetet !




A szemtanú beszámolója:
“Május 14-én, csütörtök reggel szemtanúja voltam annak, hogy körülbelül 15 gömbszerű tárgy repült az égbolton Melipilla felett, Chilében. Az esemény körülbelül 5 percig tartott, a tárgyak egymástól függetlenül mozogtak, lassítottak, vagy megváltoztatták az irányukat, jelezve annak valószínűségét, hogy nem földi tárgyak.”

És íme egy videó a Starlink műholdakról nagyjából a tavalyi indításuk utáni napokból. Mára már nem ennyire rendezett a vonaluk, de látható, hogy egy irányba haladnak, azonos sebességgel. Nem kerülgetik egymást.

Ne feledd, ha ilyet látsz, azonnal videózd le!