A videó immár 22 éve rendelkezésére áll mindenkinek, mégis csak tavaly figyeltek fel arra, hogy az egyik néző kezében olyan mobil van, ami akkor még biztosan nem létezett!

Mike Tyson 1995-es visszatérő meccse hatalmas sporteseménynek számított akkoriban. Szinte mindenki látni akarta. Még most is rengetegen kattintanak a teljes egészében, az internetre csak tavaly felkerült Mike Tyson – Peter McNeeley összecsapásra.

Sportfanatikusok kockáról-kockára elemezték a felvételt, ekkor figyeltek fel arra a pillanatra, amikor az egyik néző egy kamerás mobiltelefonnal fotózza a meccset! Ezzel csak az a abaj, hogy 1995-ben még nem volt kamerás mobiltelefon. Sőt, inkább féltégla méretű mobilok voltak a jellemzőek…

Jammy Bantam volt az első, aki észrevette a különös szerkezetet a kép hátterében. Szerinte a készülék olyan, mint egy mai mobiltelefon, aminek a háta közepén vakuval ellátott kameralencse található. Ez a felvételen többször is felvillan. Ufóvadászok rögtön időutazóról kezdtek beszélni, aki “elugrott” megnézni élőben kedvence legendás meccsét, és ha már ott volt, lőtt pár képet is.

És ezt észlelted már?  A valószínűségi számítások szerint hamarosan valóban itt a világvége...

tyson1 mobil

Az első kamerás mobilok csak 2000-ben kerültek forgalomba, bár egyes elméletek szerint már évekkel korábban is lehettek prototípusok a fejlesztők kezében… egyikük talán éppen a bokszmeccsen tesztelte az új techinkát. A jelenség nem ritka, számos alkalommal előfordul, hogy egy-egy gyártó cég mérnökei a még félkész prototípust „kiviszik az utcára” tesztelni.

A jelenségre eddig még nem érkezett hivatalos magyarázat, így mindenki döntse el maga, hogy hisz-e az időutazós teóriában, vagy inkább titkolózó mobilcégek elmélete tűnik hihetőbbnek…