Egy csoport hegymászó egy barlangra bukkant, miközben a nepáli Himalája hegység egyik csúcsát akarták megmászni. Szinte jéggé dermedtek a rémülettől, amikor egy megfagyott ősember nézett velük farkasszemet.

A norvég, és svéd hegymászók egy csoportja komplex 65 üregből álló barlangrendszerre bukkant a Himalájában. Kíváncsiságukat nem tudták legyőzni, hiszen valószínúleg olyan üreget fedetek fel, amiben még nem jár ember, vagy ha igen, az nagyon-nagyon régen lehetett. Ugyanis a barlang olyan helyen volt, ahová ők is csak nagy nehézségek árán jutottak fel és egy korábbi lavina nyitotta meg. Be is merészkedtek az üregbe, hogy kicsit felfedezzék, mielőtt tovább indulnának… Arra azonban nem számítottak, hogy a barlang egykori lakóját otthon találják.

A barlang egyik belső termében egy jégbe fagyott ősember nézett velük farkasszemet. Az elsődleges vizsgálatok szerint az ősi emberféle egy felnőtt Homo Habilis lehet, aki nagyjából 1,4 millió éve élt a pleisztocén időszakban… A tetem mellett kődárdát, ás néhány tönkrement bőrtárgyat is találtak. A vizsgálatok jelenleg is folynak.

És ezt észlelted már?  UFO jelzett egy repülőgép utasainak a Himalája felett

Egyes szakértők szerint ez lehet a legrégibb jele az emberi életnek a régióban. Mások úgy vélik, hogy az ősi emberfaj néhány kisebb csoportja túlélhette társait, és nem halt ki, hanem a hegyekbe húzódott. Így könnyen lehet, hogy a barlangi ember nem 1,4 millió, hanem csak csak pár ezer éve van a jégbe zárva. Egyelőre csak a koponya jegyei és a fellelt tárgyak alapján becsülték meg a korát, a radikarbonos kormeghatározást még nem végezték el.

Ha tényleg beigazolódik a maradványokról, hogy a Homo Habilis egy példánya, az fenekestül forgatja majd fel az ember elterjedéséről felállított elméleteket. Bár sokan kétkedéssel fogadták, hogy az ősi emberszabású ilyen messzire került Afrikától, ahol élt, és ráadásul ilyen ellenséges éghajlaton is képes volt élni…- írja a különös hírekkel foglalkozó disclose.tv portál.