Sokan arra gondolak, hogy a Bibliából a hét csapás egyikének tanúi lettek, amikor Oroszországban egy egész folyó változott vérszínűvé…

Azonban hamar kiderült a turpisság. Egy orosz aktivistacsoport jelentette 2016 szeptember 8-án, hogy az észak-oroszországi Norilszk város melletti Daldikan nevű folyó egy eltitkolt ipari baleset miatt változott vérvörös színűre.

A Krasznojarszki területen folyó Daldikan vizét a norilszki nikkelüzemből kiszivárgó veszélyes vegyszerek változtatták vérszínűre a Tajmiri Kisebbségek Szövetsége nevet viselő csoport szerint. Egyesek szerint vörösiszap került a folyóba.

verfolyo

A szennyeződést magával viszi a Daldikan a Kara-tengerbe folyó Pjaszina-folyóba – írja a ripost.hu -, ezzel pedig a halállomány halálra van ítélve. Arról nem is beszélve, hogy a veszélyes anyagok beszivárognak a talajvízbe is, miáltal az mérgezővé, de legalábbis ihatatlanná válik…

És ezt észlelted már?  Több, mint 1000 beszámoló létezik amerika rejtélyes ősi óriásairól!

Az orosz természeti erőforrás- és ökológiai minisztérium vizsgálatot indított. Tájékoztatásuk szerint a szennyezést feltehetően a helyi nikkelüzem iszapot szállító vezetékének sérülése okozhatta.

verfolyo-3

A norilszki üzem ugyan cáfolja a feltételezéseket, szerintük a folyó színe nem különbözik a megszokottól. Az aktivisták által a Facebookon megosztott fotók azonban mást mutatnak!

Mindenesetre korlátozzák az üzemi munkát, amíg a vizsgálat tart.