Mindössze tizenöt perc alatt alakult ki az az ezer színben pompázó fényforma, ami 2017 februát 20-án jelent meg a Szingapúr feletti égbolton.

A hihetetlen jelenség a semmiből, egy felhő mögött alakult ki hétfő délután. Olyan fényes volt, hogy a bámészkodók először azt hitték elérkezett a földönkívüliek inváziója. De mivel semmi vésztjósló nem történt, így fotózni és videózni kezdtek…

Az interneten is felbukkant a hír, de a meteorológusok megnyugtattak mindenkit, hogy nincs szó sem ufókról sem pedig idegen lényekről. A különös színkavalkád egy úgyneveztt Tűzszivárvány volt. Ez egy ritka égi fényjelenség, ami olyankor keletkezik, ha a a nap sugara pontosan 58 fokos szögben esik a a megfelelő arányú jégkristályokkal telített pehelyfelhőre. Azért számít ritkának a jelenség, mivel a hatszögletű jégkristályoknak a szokásos függőleges helyett horizontálisan kell elrendeződniük.

A Tűzszivárvány gyakran rossz időt jósol; mivel a pehelyfelhők elsőnek való megjelenése a tiszta égbolton sokszor az érkező hidegfrontot jelzi.

Bár ez esetben nem a földönkívüliek voltak a felelősek a különös égi jelenségért, érdemes volt megnézni…