A legutóbbi világvége őrület után a NASA-nál sokat tanakodtak azon, hogy reagáljanak-e valahogy a pánikkeltő hírekre. Végül, miután az idei év legfrissebb világvége dátumát már másodszor helyesbítették az önjelölt próféták,  már nem tudtak csöndben maradni. Ráállítottak az ügyre egy elismert csillagászt…

Az idei év legnépszerűbb világvége jóslatát, miszerint a rejtélyes Niburu bolygó belecsapódik a Földbe egy magát keresztény numerológusnak kiadó csaló indította útjára. Jövendölése szerint a Jelenések könyvéből kiszámította, hogy szeptember 23-án fog bekövetkezni az elragadtatás, ebben pedig kulcsszerepe lesz a Nibiru bolygónak. Miután a kérdéses napon az égvilágon nem történt semmi, a jeles esemény időpontját áttolta október 15-re, majd november 19-ére, és még ekkor is sokan hittek neki.

És ezt észlelted már?  UFO-t fedeztek fel egy Holdkráterben az Apollo 15 filmfelvételein
David Morrison a NASA elismert kutatója lassan a diliházba kerül, ugyanis öt percenként hívják és több száz e-mailt kap naponta a világvégével és a Nibiruval kapcsolatban. A csillagász nem győz magyarázkodni a kíváncsiskodóknak, hogy csak átverés az egész. Morrison elmondta, azt hitte, hogy ez a világvége teória is hamar elhal majd, de tévedett. Sokan azzal vádolják, hogy ő is hazudik, ahogyan a NASA is eltitkol mindent. A kutató ennek ellenére próbált tudományos érvekkel hatni a kíváncsiskodókra.

“Ha a Nibiru létezne, már régen összezavarta volna a Naprendszer külső részén található bolygók pályáit.”

Persze senki sem hitt neki. A NASA kezdetben megosztott volt azzal kapcsolatban, reagáljanak-e erre az egészre valamit vagy sem. Végül az igazgató az előbbi mellett döntött. Így Morrisonnak – aki korábban a Voyager-, Galileo-, és Kepler-küldetésekben bizonyított – ma szájba rágós Youtube-videókat kell gyártania rémült tizenéveseknek.

És ezt észlelted már?  Ősi romvárost találtak a Marson! A NASA csak Atlantisznak hívja!

“Nem létezik a Nibiru bolygó, soha nem is volt és nem is lesz” – mondta a csillagász a SETI eheti podcast adásában, miután a műsorvezető arra volt kíváncsi, miként vélekedik a NASA arról, hogy az elmúlt három hónapban háromszor jósoltak világvégét.

Persze a fanatikusokat ez nem hatja meg. Továbbra is bőszen kémlelik az eget, hátha felbukkan a titokzatos Nibiru bolygó és elhozza a világvégét…