Napjainkban is kutatnak az 1947-es Roswell-i UFO-baleset helyszínén a fanatikus UFO-hívők és annak ellenére, hogy a hivatalos álláspont szerint csak egy időjárási ballon csapódott a fölbe, mégis furcsa dolgok kerülnek elő…

Ki ne hallott volna már a hírhedt 1947-es roswell-i UFO-incidensről. Ha máshonnan nem, hát az X-aktákból… Dióhéjban annyi, hogy egy repülő csészealj zuhant le az egyik Roswell-hez közeli farm területén. A farmer, akinek a földjén az UFO-baleset történt, furcsa, roncsokat talált, majd jött a katonaság és mindent begyűjtött. Másnap arról cikkeztek a lapok, hogy csak egy időjárás ballon zuhant le. Ennek ellenére azóta is szivárognak információk, fotók, sőt filmrészletek is a különös esetről.
Sokak szerint nem csak roncsokat, de élő és halott földönkívülieket is begyűjtött a hadsereg. Ráadásul mindent a rejtélyes nevadai 51-es körzetbe szállítottak, ahol a világ szeme elől rejtve vizsgálgathatták az idegenek technikáját…

És ezt észlelted már?  UFO robbant fel az Iszlám Állam támaszpontja felett?

A legendás eset már több, mint hetven éve történt, de senki sem gondolná, hogy még manapság is sokakat izgat. Például Frank Kimbler-t az Új-Mexikói Katonai Földtudományi Intézet professzorát, aki ráadásul a Nemzetközi UFO Múzeum kutatója is egyben. 2009-ben költözött Új-Mexikóba, miután elfogadta az Új-Mexikó Katonai Intézet tanári pozícióját. Nem sokkal ezután ő is rákattant a roswell-i UFO-incidensre.

Az érdeklődés mára mániává vált nála. Szinte minden szabadidejét a Roswell melleti földekent tölti egy fémdetetorral és egy ásóval. Megszállíottan keresi az UFO-baleset nyomait. Szerinte lehetnek még olyan fémdarabok a földben, ami 1947-ben elkerülte a katonaság szakembereinek figyelmét. Ráadásul az akkori felszerelés gyerekjátéknak tűnhet a mai detektorokhoz képest… A kutató az elmúlt nyolc év alatt végül mintegy 20 kisebb fémdarabot talát.

És ezt észlelted már?  UFO lebegett egy katonai helikopter mellett - kiszivárgott a videó!

“Néhány anyagot tesztelésnek vetettünk alá, és az eredmények azt sugallják, hogy azok földön kívüli eredetűek lehetnek.” – mondta Kimbler.

Emellett persze rengeteg szemetet és más érdekes dolgokat is talált, amelyek aztán a közeli UFO múzeumban kaptak helyet. Ezek közt voltak 1940-es évekből származó katonai fémgombok, egy 50-es kaliberű lőszer (a II. világháborús korszakból) amelyek arra engednek következtetni, hogy jó helyen kapirgált…
A geológus professzor hisz abban, hogy kutatása nagyon közel jár valami jelentős bizonyíték megtalálásához. Nemrég a Földtulajdonosok Szövetsége felhívta, és megkérték, hogy találkozzon velük. A kutató eléggé megrémült mert azt hitte, hogy az eddigi leleteire akarja a hivatal rátenni a kezét… így sietve elvitte az UFO Múzeumból a tárgyait, mielőtt azok “rejtélyes módon” eltűnnének. Aggodalmai viszont alaptalanok voltak. A hivatal csak fel akarta hívni a figyelmét, hogy tartsa be az előírt kutatási szabályokat.

És ezt észlelted már?  Föld méretű anomália haladt el a Nap közelében

A legtöbb kutatást ma olyan magánszemélyek végzik, mint Kimbler. A hivatalos kutatók, régészek, geológusok hiába találnak megmagyarázhatatlan tárgyakat, szemmel láthatóan nem földi eredetű leleteket, vagy egyéb furcsaságokat, a tudományos közösség és a nagyhírű egyetemek megfélemlítik őket.

A felfedezések egy poros raktárban végzik, a kutatási és vizsgálati eredmények eltűnnek. A tudósok pedig vagy beállnak a hivatalos iránymutatás szerinti sorba és hallgatnak, vagy eltűnnek a süllyesztőben… A háttérben viszont a civil kutatók folytatják a munkát, bár őket azért már nem veszik annyira komolyan az emberek ha előállnak valami szenzációsnak kikiáltott felfedezéssel…