Bizarr, 2006-os videón csámcsognak ismét az internetes szörnyvadászok. A felvételen egy hatalmas, karokkal és lábakkal rendelkező, humanoid lény úszik el egy vízalatti kamera előtt az Antarktisz jege alatt. Sokan a mítikus japán szörnyet, a Ningent vélik benne felismerni.

Az óriási lény lassan lebegve, végtagjaival hajtva magát közeledik a kamera felé, de mielőtt további részleteket is kivehetnénk, sajnos megszakad a felvétel. Leginkább egy bálna és egy ember keverékének tűnik

Az internetes összeesküvés-elmélet gyártók szerint ez tengeri teremtmény alighanem egy Ningen lehet. Európában kevesen ismerik, de japánban közismert, mítikus, emberszerű víziszörny. Szószerinti fordításban mégis „ember”-t jelent. – írja a Mirror.

Néhány, a témával foglalkozó cikk szerint az elmúlt pár évben az a szóbeszéd járta Japánban, hogy hatalmas, humanoid lény él az Antarktisz jeges vízeiben. Állítólag a kormány által működtetett bálnavadász hajók legénysége több alkalommal is látni vélte az úgynevezett Ningent, azaz „vízi embert”-et, amelyről azt mondják, teljesen fehér színű, és hossza nagyjából 20-30 méter lehet.

És ezt észlelted már?  Bigfoot sétált be a hegyi bringások videójába

A szemtanúk leírása alapján formája emberszerű, többnyire lábakkal, karokkal, ötujjú kezekkel rendelkezik. Némely leírás szerint azonban vannak uszonyai, vagy nagy, sellőszerű farka, lábak helyett. Arcából csak szemei és szája láthatók.

Az egyik beszámoló szerint, egy hajó legénysége a fedélzeten nézelődve azt hitte, egy idegen tengeralattjárót lát a messzeségben. Ám miután megközelítették, világossá vált számukra, hogy a szabálytalan formájú dolog nem ember alkotta tárgy, hanem nagyon is élő valami. A lény gyorsan eltűnt a víz alatt.

Ningen_cryptid_chronicles_by_yasminfoster-d6x2re5

A ningen észlelések általában éjszaka történnek, és ekkor nagyon nehéz őket fotózni. Az állóképeken a tengeri kriptid leginkább úgy néz ki, mint egy úszó jégtömb, de azt mondják, bőre simának, emberszerűnek tűnik a kinagyított fényképeken.

És ezt észlelted már?  Víz alatti UFO-bázis 600 km-re az Antarktisz partjaitól

A mai napig nincsen konkrét bizonyíték, mely megerősítené, hogy a ningen létezik.