Egy 1500 éves mumifikálódott holttestet tárták fel nemrégiben a mongóliai Altáj hegységben, 2083 méteres magasságban. Ebben még semmi meglepő nincs, mert a hideg és száraz levegő sokszor természetes útom mumifikálja a testeket. Azonban a lábain olyan cipők voltak, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a napjaikban divatos Adidas cipőkhöz.

Természetesen a Siberian Times eredeti cikkében szó sincs sportcipőről, ott csak hírül adják, hogy milyen érdekes leletetre bukkantak. Az ősi sírban ugyanis meglepő mennyiségű, és igen jó állapotban lévő leletet találtak a test mellé temetve.

adidas05

Többek közt korabeli nyerget, kantárt, fából készült tálakat, vas vízforralót, négy különböző ruházatot, párnát, egy kupát, egy birkafejet, és egy ló maradványait. Ez az első teljesen ép Turkik temetkezési lelet,amit Közép-Ázsiában találtak. A ló alighanem áldozati ajándék lehetett a túlvilági ősök részére.

És ezt észlelted már?  Egy 2 millió éves szobrocska átírhatja az evolúció elméletét

adidas03

A holttest egy filc-szerű anyagba van bugyolálva, amit a régészek még nem bontottak ki, így a nemét sem tudták beazonosítani, de alighanem nő lehetett, mert íjat és nyilakat nem helyeztek mellé. Ami azonban felkeltette a misztikus dolgok kedvelőinek figyelmét, az a múmia lábai voltak, amelyek kilógtak a szövet alól. Ugyanis a cipői szinte teljesen úgy néznek ki, mint napjaink kedvelt Adidas sportcipői. A jellegzetes oldalsávok nem hagynak kétséget.

adidas03

Rögtön kikiáltották az 1500 éve elhunyt mongolt időutazónak. Pedig lehet, hogy csak nagyon ügyes kézművesek dolgoztak akkoriban a környéken. És lássuk be, egy cipő díszítését nem lehet túlságosan sokféle módon megoldani, úgy hogy még ízléses is maradjon… Persze az időutazós teória is jól hangzik, így érdemes agyalni rajta…