A Holdunkat figyelő meteorvadászok különös objektumot fedeztek fel a napokban égi kísérőnk körül keringeni. Egyes vélekedések szerint a Hold befogott egy aszteroidát, így az most holddá vált.

Természetesen innen a Földről nézve sok mindent nem láthatunk a furcsa jelenségből, hiszen az aszteroida mindössze 16-20 méter átmérőjű. A spektrális adataok azt mutatják, hogy nem földi eredetű, azaz nem ember alkotta tárgy. A kutatók szerint az objektum egy korábbáan már észlelt szteroida lehet, vagy az S509356, vagy az XG02E65 elnevezésű objektum.

Ha tudják bizonyítani, hogy a különös égi vándort tényleg befogta a Hold, és mini hold vált belőle, ez lesz az első alkalom, hogy ilyesmit sikerült megfigyelni.

Persze az ufológusok is ráharaptak a hírre, és már az idegenek űrhajóját látják benne, de ezúttal inkább a csillagászonak lesz igazuk, mert ők bizonyítani is képesek az állításaikat.

És ezt észlelted már?  A NASA adatbázisából kiderült: gigantikus idegen űrhajó rejtőzködik a Nap közelében

De mielőtt még pezsgőt durrantanánk az új mini holdra, érdemes tudni, hogy az ilyen objektumokra mind a Hold, mind a Föld tömegvonzása hat, így sokáig nem örülhetünk. Az aszteroida ugyanis előbb-utóbb a Holdba, vagy a Földbe fog csapódni, de jobbik esetben elászáguld valamerre az űrben…

A Holdunk körül keringő űrszondáknak is folyamatos pályamódosításokra van szükségük, hogy megakadályozzák a becsapódásukat, vagy az elszabadulásukat.

Forrás: lunarmeteoritehunters