Igazi filmbe illő története van annak a különös, mumifikálódott apró lénynek, ami 1996-ban keltett hatalmas szenzációt Oroszországban. Állítólag a kis sebesült földönkívülit egy nyugdíjas nő találta meg és vitte haza. A néni viszont nem tudta tartani a száját, ezért diliházba zárták…

1996-ban Tamara Vasilievna Prosvirina az orosz Kyshtym városka temetőjébe tartott éppen, hogy összegyűjtse az elszáradt virágokat. Ekkor még nem sejtette, hogy ez a látogatás olyan hatással lesz az életére, ami hihetetlen, de egyben végzetes események lavináját indítja el. Egyesek szerint már akkor bolond volt az idősödő asszony, mert betegesen gyűjtötte a száraz temetői virágokat. De hát kinek nincsenek furcsa hobbijai…?

Elbeszélése szerint az egyik sír mögött egyszer csak valami furcsa dologra lett figyelmes. Két hatalmas szemével egy apró lény bámult rá. A különös teremtménynek csúcsos, hagyma alakú feje volt, és nem voltak fülei. Amikor az asszony észrevette, fütyülés szerű hangokat adott ki, alighanem így próbált kommunikálni.

Uralian-Alien-(1).png

A nő úgy látta, megsebesülhetett, mert nehezen mozgott. Így fogta és egyszerűen hazavitte magával a 25 centi magas kreaturát. Ott aztán alaposabban megvizsgálta: a teljesen szőrtelen test szürkés színben játszott, szemhéj nélküli, függőleges pupillájú szemei voltak. A fülei helyén csak két apró lyuk látszódott, és pici, lapos orrán át vette a levegőt.

A kezei és lábai vékony, hosszú ujjakban végződtek, a hasán pedig nem látszódott köldök nyoma, ami pedig minden földi emlős jellegzetessége. Ráadásul nemi szervei sem voltak.

Mit várhatna az ember egy magányos orosz nyugdíjas nénitől? Nyilván elkezdte táplálni a kicsiny lényt. Nevet is adott neki: Aleshenka. Karamell cukorkát és tejet adott neki egy kiskanállal, amit a lény el is fogyasztott… A salakanyagokat a bőrén keresztül ürítette, mintha izzadt volna. Ezt az asszony rendszeresen letörölgette róla.

És ezt észlelted már?  Óriás földönkívülit fotóztak a mexikói hegyekben

A történet hosszú, szövevényes, tele unalmas részekkel, mint egy vaskos, orosz regény. Így csak a fontosabb momentumokat emelnénk ki belőle. A lényeg annyi, hogy az asszonyt végül a hitetlenkedő szomszédjainak köszönhetően pszichiátriára szállították, a lény hamar éhen halt, a teste pedig rövid időn belül mumifikálódott. A tetem később a tudósok kezébe került. Mivel nem lehetett csak úgy eltüntetni, mert túl sokan tudtak már róla, hatalmas szenzáció lett belőle.

Kyshtym.jpg

Tucatnyi orvos és tudós vizsgálta meg, és számtalan diagnózis született. Kezdve a radioaktív sugárzástól eltorzultan született csecsemőtől, egészen a földönkívüli lényig mindent belemagyaráztak. 1999-ben még egy japán tévéstáb is érkezett, hogy dokumentumfilmet forgasson róla.

Egyes orvosok szerint a mumifikálódott testet minimum 20 egyéni jellemző különbözteti meg az embertől. Például a koponyája csak 4 csontból állt, míg az embereké hatból. Ráadásul a DNS vizsgálat is olyan eredményt hozott, ami azt támasztja alá, hogy nem ember, de még csak nem is földi eredetű.

És ezt észlelted már?  Kiszivárgott videó, amin egy elfogott földönkívülivel kísérleteznek

A további vizsgálatok ráadásul hátborzongató tényeket tártak fel:

a lény nem természetes halállal halt, hanem erőszakos módon pusztult el. A koponyáján egyértelmű, halálos törésnyomokat találtak.

Néhány elmélet szerint a bolond orosz nő meséjének nagy része kitaláció. Alighanem az történhetett, hogy amikor összeakadt a földönkívülivel, egész egyszerűen agyoncsapta ijedtében. Majd mikor látta, hogy valami furcsaság, tényleg hazavitte, és kiszárította.

leny.jpg

Más vélekedések szerint a nő lánya, vagy a hivatal emberei végeztek a lénnyel, miután az asszonyt a pszichiátriára vitték.

Bárhogy is volt, az idegen lény teste hamarosan eltűnt. Állítólag a japán filmesek lopták el, miután a 200 ezer dolláros vételi ajánlatuk nem aratott osztatlan sikert. Szerencsére a testet eltűnése előtt alaposan dokumentálták. Számos fotó és filmfelvétel készült róla az eltelt évek alatt, és még a vizsgálatok eredményei is elérhetőek voltak egy ideig. A múmia pedig alighanem egy dúsgazdag gyűjtő vitrinjében pihen azóta is.

És ezt észlelted már?  Szinte hihetetlen: A Holdnak is van egy holdja!

markin5.jpg

A történetnek azonban itt még nincs vége, ugyanis Tamara Vasilievna Prosvirinát, akit akarata ellenére évekig a pszichiátrián kezeltek, felkereste a már említett japán tévéstáb. Az asszony a felhajtást kihasználva egyszerűen meglépett a diliházból. Érdekes módon csak egy szál zokni volt rajta távozása pillanatában. Pár órával később rejtélyes körülmények közt pont ott karambolozott két autó, ahol a nő éppen az út szélén ácsorgott… azonnal meghalt.

Vajon a lény tényleg miniatűr földönkívüli volt, vagy sugárfertőzött, mutáns koraszülött? Esetleg egy ismeretlen törpe emberféle? Sosem fogjuk megtudni! A nyugdíjas orosz néni a sírba vitte az igazságot!