A 45 éves Hans Raj, az indiai Homokember, 25 évvel ezelőtt kapott rá a homokevésre. Azóta abba sem tudja hagyni. A bizarr csemegéből eleinte csak egy maroknyit fogyasztott, mostanában pedig már egy egész tányérnyit megeszik naponta.

Elmondása szerint, mióta homokot eszik, megváltozott az élete. Elkerülik a betegségek, és sokkal jobban érzi magát, mint akik hagyományos ételeken élnek. Szerinte a homokban mindenféle olyan anyag van, ami jót tesz neki. Persze azért normális étel is lecsúszik a torkán, például, néha egy kis leves.

Korábban egy építkezésen dolgozott, ami számára Kánaán volt, hiszen bármikor, korlátlan mennyiségben juthatott hozzá a finom falatokhoz. Néha, még egy-egy téglát is elropogtatott a sovány, szemcsés ebédje mellé.

És ezt észlelted már?  A földönkívülinek hitt lények valójában genetikailag módosított emberek...

Munkaadója, amikor rájött furcsa szenvedélyére, először felajánlotta neki, hogy a bérét homokban egyenlíti ki. Hans rá is állt a dologra, de aztán inkább mégis pénzt kért, mert rájött, hogy homokkal nem lehet fizetni a boltban.

A férfi nagy valószínűséggel egyfajta táplálkozási zavarban (pica) szenved, amikor is a beteg táplálkozásra alkalmatlan dolgokat fogyaszt rendszeresen. A gyerekeknél ez még természetes, másfél éves korig el is múlik, de ha tovább tart, akkor az már betegségnek számít.

Ha kissé szétnézünk a nagyvilágban, nem is olyan ritka például a földevés. Az agyagásványok csoportjába tartozó kaolinitokat évszázadok óta eszik a legkülönbözőbb kultúrákban. Mexikóban van olyan katolikus ünnep, ahol a kaolinit az ostyát helyettesíti, egy afrikai szokás szerint a várandós asszonyoknak ilyen követ kell küldeni, az ausztrál őslakosok az ásványt a kenyértésztába gyúrják, majd levelekkel burkolva megsütik, Pápua Új-Guineában pedig nyílt tűzön, nyárson készítik el.

És ezt észlelted már?  Hátborzongató: Ufók és ősi idegenek egy 10 ezer éves barlangrajzon

Persze az ilyen, és ehhez hasonló történeteket érdemes némi kétkedéssel fogadni, hiszen az emberek bármit kitalálnak, csak hogy pénzt kereshessenek. Emlékezzünk csak a fényevő indiai gurura, aki hetven éve nem evett, és nem ivott, vagy a nyugdíjas kalkuttai mérnökre, aki  a szemén keresztül beszívott napenergiával táplálkozott… Mindegyik bekerült a hírekbe, és alighanem pár rúpia is ütötte a markukat a szereplésért…