Titokzatos lényt sikerült filmeznie egy természetjárónak Nyugat-Ausztráliában, a Perth mellett található Ellis Brook-völgyi természetvédelmi területen.

Egy kiránduló éppen a természetvédelmi körzet látnivalóit videózta, amikor az egyik szikla mögül egy furcsán görnyedt, emberszerű lény bukkant elő. Sokak szerint, akik látták a videót, az ausztrál jetiről lehet szó…

Kevesen tudják, de Ausztráliában is nagy kultúrája van a himalájai jetihez, vagy az amerikai big foothoz hasonló rejtélyes lénynek, amit a helyiek yowie, yahoo, vagy yowie-whowie néven is ismernek.

Hosszú századokon keresztül vitatták az ausztrál emberszörny észlelések hitelességét. A lényt napjainkig szinte Ausztrália minden területén látták már, főleg a Blue Mountainsban, New South Walesben, az Ausztrál Alpokban Victoria államban, az Acacia völgyben az északi területen és Springbrookban, Dél-Kelet Queenslandben. Most pedig Perth mellett.

És ezt észlelted már?  Újabb gyanús fotó a NASA archívumából: Madár a Marson!

Ezek a lények már évszázadokkal ezelőtt felbukkantak az ausztrál bennszülöttek legendáiban is. A fehér emberek az 1870-es évektől kezdődően számolnak be a rejtélyes, szőrös fenevadról. A yowie egyik lelkes rajongója Rex Gilroy kriptozoológus, az 1970-es évek közepétől több mint 3000 jelentést gyűjtött össze. 

A yowie töretlen népszerűségnek örvend a mai napig is. Számos könyv jelent meg róla, sok ember próbálja felkutatni, ráadásul még szobrot is emeltek róla Queenslandben.

A videón látható görnyedt, sötét alakból sajnos sokat nem lehet kivenni az alakján és a mozgásán kívül, így könnyen lehet, hogy ausztrál jeti, egy, a sziklák közt bujkáló bennszülött, vagy tréfás kedvű ausztrál tinédzser van a felvételen. Az észlelések nagy része azonban hasonló körülmények közt születik…