Nagy vitát kavart az a különös filmfelvétel, amelyen állítólag 1964 június 6-án készült a rejtélyes Blue Book (Kék Könyv) projekt keretein belül. Bár az aktákat pár éve nyilvánosságra hozták, sokak szerint van még elég, amit rejtegenek… Talán nem véletlenül!

A Kék Könyv Projekt 1947-től 1969-ig tartó vizsgálatait az amerikai légierő ohiói Wright-Patterson támaszpontjáról irányították. Miután azok az észlelések elképesztő mennyiségének dacára nem tártak fel jelentősebb információt, és nem találtak arra utaló bizonyítékot, hogy az észlelések túlmutattak volna a korabeli műszaki fejlettség szintjén, a nyomozások sorozatát leállították. A mintegy 130 ezer oldalnyi dokumentumot 2015-ben tették a nyilvánosság számára elérhetővé, miután több ufókutató több éven át harcolt azért, hogy megszerezze azokat. Az akták manapság is tanulmányozhatóak bárki számára a Black Vault (Fekete Péncélterem) elnevezésű honlapon.

És ezt észlelted már?  Pánik New York-ban: szürke földönkívülieket láttak az utcákon bújkálni





Bár sok érdekes dolog kiderült az aktákból, a kutatók nem voltak elégedettek. Szerintük alaposan kozmetikázták a titkos iratokat, illetve ez nem az összes akta. Ha jobban belegondolunk, alighanem mi is ezt tennénk a nyilvánosság nyomására. Adnánk is valamit, meg nem is.

Számos különös sztorit, filmfelvételt, fotót és még ki tudja mi mindent továbbra is homály fed. Mint például az alábbi felvételt, amelyet állítólag 1964 június 6-án készítettek, szintén a Blue Book Projekt keretein belül. A filmen egy humanoid földönkívüli lény látható, aki/amit sikerült a hadseregnek elfognia, és ellenőrzött körülmények közt vizsgálniuk.

Itt éppen a mozgáskoordinációs készségeit tesztelik, illetve testfelépítését dokumentálták mozgás közben. A felvétel érdekessége, hogy a háttérben a falon egy vérfolt látható. Úgy tűnik az idegen lény eleinte nem volt túl segítőkész, de minden bizonnyal “meggyőzték”, jobb ha együttműködik… Hogy ebből a sztoriból, és filmből mennyi igaz, nehéz megmondani. Sokak szerint ez csak modernkori hamisítvány, amire meg is van az esély, hiszen a mai 3D-s számítógépes szoftverekkel szinte bármint meg lehet csinálni…