A mexikói Villahermosa városka lakói megdöbbenve figyelték az eget 2020. július 11-én este, az ugyanis vérvörös színben pompázott. Ráadásul néhány izzó vörös színű fényoszlop is megjelent frászt hozva mindenkire.

A titokzatos vörös színű égnek és a furcsa ragyogó fényeknek nem csak egy-két kétes értékű szemtanúja volt, hanem az egész város látta. Több százan tettek róla bejelentést és rengeteg fotó és videó is készült. Ezek el is árasztották a Twittert, nehéz lenne eltussolni…

A „szakértők” természetesen rögtön előálltak egy lehetséges magyarázattal, de az meg eléggé sántít. Itt most nem a falusi mexikói bugrisoknak kell magyarázkodni, akik azt sem tudják, hogy amiről szó van, azt eszik-e, vagy isszák.  Villahermosa eléggé nagy város és elég sok művet, tanult ember is él ott. A különös jelenség a magyarázat szerint, a vörös hosszúkás fények csoportja az égen csak vörös sprite-ek, avagy magyarul Vörös Lidércek voltak.

És ezt észlelted már?  A villámok fénye buktatta le a Horvátországi UFO-t




Ezzel csak az a baj, hogy a Vörös Lidérc egy nagyon magas tengerszint feletti jelenség (50–90 km). Sőt, körülbelül 5 és 300 ms között látszódnak. Vagyis az emberi szem nem is láthatta volna őket, olyan gyorsan el kellett volna tűnniük, nemhogy még videóra is vegyék, vagy netán lefotózza a fél város… Ráadásul nem volt zivatar és zivatarfelhők sem. Mivel a Vörös Lidércek nagy erejű elektromos kisülések, amelyek a magas viharfelhők, avagy cumulonimbus fölött fordulnak elő, ezeket a titokzatos izzó fényeket és a vörös égboltot valami más váltotta ki.

A Facebookon még élőzés is ment a jelenségről, amelyen jól látható, hogy a furcsa fények sokkal hosszabb ideig tartottak, és úgy tűnik, hogy csak néhány száz méterre voltak a város felett.

És ezt észlelted már?  Egy ügyes turista besurrant az 51-es körzetbe! És videózott...

macroturismoperiodico.com Avistamiento nocturno de imágenes en un cielo rojo naranja rojizo en #Villahermosa,Tabasco. México desde Ilusiones Restaurante & Salón de Eventos

Zveřejnil(a) Macroturismo.Periódico dne Pátek 10. července 2020

Még azok is le tudták fényképezni, akik csak későn kaptak észbe, vagy lassan vették elő a mobiljaikat. Az emberek azt is jelentették, hogy a fények fel-le mozognak és néha eltűnnek, mielőtt az éjszakai égbolton újra megjelentek volna.

És mi van a vörös éggel? A környéken nem volt erdőtűz, és a nap is már régen lement… Lehet, hogy a régióban bekövetkező nagy földrengések egyik előjele? Csakhogy azóta eltelt kb. két hét és ez sem történt meg.

Sokan találgattak mi is lehetett valójában. Megnyílt egy portál egy másik dimenzióra? Esetleg a közelgő Apokalipszis előjele? Földönkívüliek ténykedtek a közelben? Vagy valami titkos katonai kísérlet volt?

És ezt észlelted már?  Földönkívüli tartósított teste került elő egy elfeledett katonai raktárból!