Mexikóban, az egykori a Palenque városállamban lévő Feliratok Temploma alatt különös alagútra bukkantak a régészek. Kiderült, hogy régebbi, mint a fölé épített piramis… Vajon hová vezet?

A maja korból származó járat alighanem vízelvezető csatorna lehetett. Legalábbis Arnaldo González Cruz projektvezető szerint, aki az eredményekről tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a felfedezett földalatti főcsatornát, amely más csatornákhoz kapcsolódva alkot rendszert, egy titkos forrás táplálta, és valószínűleg régebbi, mint a K’inich Janaab’ Pakal király, másnéven a Nap pajzsának sírja számára épített templom. A feltételezések szerint maga a csatornarendszer i.sz. 683 és 702 között épült.

pakal-tomb.JPG

Eddig azt hitték, hogy az uralkodó sírja volt a piramistemplom alapja, de a tények arra utalnak, hogy a sírkamrát, és a piramist egy vízforrás fölé építették.

És ezt észlelted már?  Elveszett maja várost fedezett fel Közép-Amerikában egy 15 éves fiú

A kőből készült csatorna, amely hatvan centiméter széles és ugyanilyen magas, a sírkamra alól vezeti el a vizet a templom előtt lévő széles sétányig – írja a mult-kor.hu.

templompiramis

Az ásatások még 2012-ben kezdődtek, amikor a kutatók földalatti anomáliákat észleltek radarjaikkal a piramis lépcsői előtt. Leástak a helyszínen, ekkor fedezték fel az alagút felett aprólékos munkával kialakított háromrétegű kőburkolatot. Ugyanilyen burkolatot találtak Kin Pakal sírjának talapzatában is.

A csatorna nincs még teljesen feltárva, hiszen túl szűk ahhoz, hogy bemásszanak rajta. Egy kamerával felszerelt robotot küldtek a feltérképezésére. 

“Elemeztük a Feliratok Templomának hieroglifáit és úgy véljük, a forrásra utalnak és arra a szimbolikus útra, amelyen át Kin Pakal eljutott a csatorna által jelképezett alvilág vizeihez”

– mondta el a szakértő. A sírban egy pár kőből készült füldugót is találtak, a rajta lévő felirat szerint “isten az alvilág felé vezeti a holtakat úgy, hogy alámeríti őket a vízbe, így fogadják ott őket”.

És ezt észlelted már?  UFO-transzportálást videóztak a tikali piramistemplom romjainál

Kin Pakal szarkofágjának fedlapja egyébként leginkább arról nevezetes, hogy ezen található az az igen részletgazdag faragvány, amit szinte minden UFO-kedvelő jól ismer. Ezen a maja uralkodó úgy fest, mintha egy űrhajóban ülne… Az elméletet a német Erich von Däniken hozta be a köztudatba… 

sarcophagus-lid.jpg

Forrás: Múlt-kor