A furcsa, nyújtott krumpli alakú Eros az elsőnek felfedezett földsúroló kisbolygó, amely a Mars pályájánál közelebb kerül a Naphoz. Mérete körülbelül 13×13×33 km. Nem egy óriási darab, de annál érdekesebb dolgokat fedeztek fel rajta a közelmúltban.

Az Eros az egyike azon aszteroidáknak, amelyeket földi űrszonda keresett fel, és landolt is rajta. A NEAR Shoemaker szonda, miután több hétig, egyre közelebbi pályán keringett körülötte, 2001. február 12-én le is szállt felszínére, és napokig működőképes maradt. Az akkor készült felvételek a mai napig aranybányát jelentenek a tudósoknak, de a földönkívüli élet után kutató laikusoknak is.

Az egyik 2000. május elején, 53 km-es magasságból, orbitális pályáról készült felvételen például egy 45 méteres, téglalap alakú objektumot fedeztek fel. Az önjelölt kutatókban felmerült a kérdés, hogy valóban csak egy egyszerű szikla, mint ahogy a NASA állítja, vagy inkább valami teljesen más. A szabályos alakja inkább az utóbbira utal…

És ezt észlelted már?  A sivatagi bázisokban rejtőzködnek az ősi idegenek?




Az Erosról 1998-ban gyűjtött adatok alapján a kisbolygón számottevő mennyiségű, ritka nemesfém lelhető fel. Ha egyszer elkezdődik a földiek űrbányászata, az Eros az elsők közt lesz, amelyen elkezdik a kitermelést. A gyanúsan szabályos objektum, amelyet a kisbolygó felszínén fedeztek fel, viszont arról árulkodhat, hogy a Naprendszerünket meglátogató idegen civilizáció képviselői már jóval előttünk felfedezték ezt a remek nyersanyag forrást.

Alighanem el is kezdték a bányászatot és a különös objektum nem más, mint egy ősi bányászgép. Nedvesség és légkör hiányában pedig az eltelt, ki tudja hány ezer év alatt sem enyészett el a szerkezet.

Egyes elméletek szerint ehhez hasonló elhagyott gépezetek, sőt építmények szinte az egész Naprendszerünkben megtalálhatóak, kezdve a Mekúrtól, egészen a Plutoig. Alighanem magán a Földön is nagyban folyhatott a bányászat a történelem hajnalán, és az emberiség is ennek köszönheti létét. Igaz, csak egy rabszolga fajt akartak kinemesíteni az ősi idegenek, de túl okosak lettünk…

És ezt észlelted már?  NASA fotók: Ismét felbukkant a földméretű űrkocka a Nap közelében