A videó immár 22 éve rendelkezésére áll mindenkinek, mégis csak tavaly figyeltek fel arra, hogy az egyik néző kezében olyan mobil van, ami akkor még biztosan nem létezett!

Mike Tyson 1995-es visszatérő meccse hatalmas sporteseménynek számított akkoriban. Szinte mindenki látni akarta. Még most is rengetegen kattintanak a teljes egészében, az internetre csak tavaly felkerült Mike Tyson – Peter McNeeley összecsapásra.

Sportfanatikusok kockáról-kockára elemezték a felvételt, ekkor figyeltek fel arra a pillanatra, amikor az egyik néző egy kamerás mobiltelefonnal fotózza a meccset! Ezzel csak az a abaj, hogy 1995-ben még nem volt kamerás mobiltelefon. Sőt, inkább féltégla méretű mobilok voltak a jellemzőek…

Jammy Bantam volt az első, aki észrevette a különös szerkezetet a kép hátterében. Szerinte a készülék olyan, mint egy mai mobiltelefon, aminek a háta közepén vakuval ellátott kameralencse található. Ez a felvételen többször is felvillan. Ufóvadászok rögtön időutazóról kezdtek beszélni, aki “elugrott” megnézni élőben kedvence legendás meccsét, és ha már ott volt, lőtt pár képet is.

És ezt észlelted már?  Saját hasonmásával találkozott a repülőn!

tyson1 mobil

Az első kamerás mobilok csak 2000-ben kerültek forgalomba, bár egyes elméletek szerint már évekkel korábban is lehettek prototípusok a fejlesztők kezében… egyikük talán éppen a bokszmeccsen tesztelte az új techinkát. A jelenség nem ritka, számos alkalommal előfordul, hogy egy-egy gyártó cég mérnökei a még félkész prototípust „kiviszik az utcára” tesztelni.

A jelenségre eddig még nem érkezett hivatalos magyarázat, így mindenki döntse el maga, hogy hisz-e az időutazós teóriában, vagy inkább titkolózó mobilcégek elmélete tűnik hihetőbbnek…