Meglepő bejelentést tett a NASA a Naprendszerünk peremén keringő rejtélyes 9. bolygóval kapcsolatban. Most már biztos, hogy létezik, csak nem találják…

A misztikus 9. bolygó az eddig rendelkezésre álló információk alapján 149 milliárd kilométerre található a Naptól, 75-ször távolabb, mint a Plútó, és tízszer akkora lehet, mint a Föld… Az űrkutatási hivatal az emberek segítségét kéri, hogy megtalálják a hihetetlen mennyiségű űrfelvétel valamelyikén… – írja a ripost.hu.

„Ha létezik is a 9. planéta azt nem lesz egyszerű megtalálni. Becslések szerint az égitest 10-szer akkora, mint a Föld. Viszont olyan távol van, hogy a Nap fénye már nem ér el odáig, így szemünk elől eddig rejtve volt”

– mondja Adam Schneider, az Arizonai Állami Egyetem vezető csillagásza, aki arra kéri a hobbi csillagászokat és mindenkit, aki érdeklődik az űrkutatás iránt, hogy segítsen megtalálni a 9. bolygót. Schneider és csapata egy interneten hozzáférhető programot hozott létre, hogy bárki segíthessen a kutatásban, akár otthonról is!

És ezt észlelted már?  Pánik New York-ban: szürke földönkívülieket láttak az utcákon bújkálni


naprendszer
A NASA 2009 végén lőtte fel és és állította Föld körüli pályára a WISE nevű műholdat. Ez az eszköz infravörös tartományban készített több millió nagy felbontású képet az űr érintett területéről – ezek kielemzése viszont meghaladja az űrkutatási szervezet kapacitását. A fotók elemzésével segíthetünk a NASA-nak.

A WISE műhold égboltról készült felvételein a számítások szerint meg kell jelennie a vélelmezett kilencedik bolygónak. Azonban Földtől való távolsága és a háttérsugárzás miatt csak zavaros képeket készíthetett róla az űreszköz. A túl szemcsés felvételeket a számítógépes szoftverek nem képesek meggyőzően elemezni, mert ilyen minőség esetén túl magas hibahatárral dolgoznak.

123
Az emberi szem azonban képes lehet arra, hogy a 3-4 képkockás videókban kiszúrja az olyan mozgó objektumot, mely akár a 9. bolygó is lehet. Elképesztő mennyiségű, több, mint 10 millió képet kell átfésülni, és ezeken kell adott esetben megjelölni a gyanús elemeket. Csakhogy nincs hozzá elég emberi erőforrás! Ebben az irdatlan munkában lehet segíteni a NASA tudósainak.

És ezt észlelted már?  "Vérvörösen ragyogott az ég az éjszaka és izzó fények repkedtek rajta..." - fotók

A Backyard Worlds: Planet 9 nevű projekt – amely  9. bolygót keresi – honlapján alapos leírást is találsz, hogyan tudsz segíteni. Jó vadászatot!