Az Alaszka legészakibb városában működő meteorológiai állomás számítógépe néhány alkalommal olyan elképesztő értékeket mért a 100 éves hőmérsékleti átlaghoz képest, hogy azonnal törölte azokat az éves összegzéséből, mert szerinte nem voltak valósak… A tudósok felfigyeltek a hiányra, és utána jártak a dolognak. Döbbenetes dolgok derültek ki…

Amerika legészakibb városában, az alaszkai Utqiagvikban (másnénev Barrow) csendesen gyűjtögetik a hőmérsékleti adatokat egészen 1920-as évek óta. Az értékeket rendszerezik és tovább küldik az amerikai Nemzeti Környezetvédelmi Információs Központnak. Sokáig emberek végezték ezt az unalmasnak mondható feladatot, de már évek óta automatizálták a feladatot, így egy számítógép intéz mindent.

December elején a központban valaki felfigyelt arra, hogy az Utqiagvik-ból érkező utóbbi két év adatai hiányosak. Kiderült, hogy a kérdéses időszakban a városkában mért hőmérséklet sokkal melegebb volt, mint amit valaha is mértek a környéken.

És ezt észlelted már?  A valószínűségi számítások szerint hamarosan valóban itt a világvége...

Az automatizált számítógépes rendszer nem tudott mit kezdeni a szokatlan adatokkal, és rendszerhibának könyvelte el a dolgot. Az irreális hőmérsékleti értékeket egyszerűen kizárta a rendszerből… Először azt hitték, hogy valóban valamiféle hibáról lehet szó, de amikor utána néztek a dolognak, kiderült, hogy az utóbbi években tényleg szokatlanul enyhe volt az időjárás a sarkvidéki állomás környékén.




A tudósok szerint ez annak az előjele, hogy a sarkvidéki hőmérséklet folyamatosan növekszik, aminek eredményeképp elképesztő olvadás vette kezdetét… Az alaszkai városka lett a globális felmelegedés “zéró pontja” lett.

Nézd meg az alábbi videón mi történne a világgal, ha elolvadnának a sarki jégsapkák!

A helyi őslakosok szerint kemény fagyok egyre később érkeznek, és egyre rövidebb ideig tartanak. A környékbeli jégmezőkön pedig egyre vékonyabb a jég, sokszor teljesen el is olvad… A szokatlanul enyhe időnek köszönhetően pedig megjelentek a rovarok és a legyek is, pedig azokat eddig hírből sem ismerték.

És ezt észlelted már?  Veszélyben a Föld: Hatalmas fekete lyuk lesz a végzetünk!

Vajon tényleg elkezdődött a sokat emlegetett végzetes globális felmelegedés, vagy ez csak egy időszakos dolog? Vajon mi vár ránk, ha ez így folytatódik tovább?