Nostradamus sokat vitatott, de annál félelmetes jóslatai és előrejelzései évszázadok óta izgalomban tartják a világot. Egyesek csak belemagyarázásnak tartják a jelen korra vonatkozó előrejelzéseit, ám sokan szentül hiszik, hogy a 16 századi gyógyszerész valóban látta a jövőt. Vajon azt is látta, hogy mi vár ránk 2020-ban? Utánanéztünk…

Ki is volt a misztikus látnok?

Nostradamus (1503-1566) a francia reneszánsz neves alakja; IX. Károly francia király udvari orvosa, képzett csillagász-asztrológus, misztikus jós, gyógyszerész. Kortársai körében nemcsak pestisdoktorként, hanem látnokként is ismert volt, utóbbi tevékenysége alapozta meg máig tartó hírnevét. Az emberiség jövőjére vonatkozó jóslatai, melyeket A próféciák (más néven (A) Centuriák) c. könyvében hozott nyilvánosságra, sokak szerint ugyanis teljesültek, illetve teljesülnek. Személyét mára erősen misztifikálták… Írásait homályosan fogalmazta meg azért, nehogy eretnekséggel, istenkáromlással vádolják meg.

Jóslatok amelyek valóra váltak

A témával foglalkozók véleménye sok, homályosan megfogalmazott jóslat értelmezésében eltér, de általában egyetértenek abban, hogy megjósolta a francia forradalmat, Napóleon és Hitler fellépését; mindkét világháborút, ezen kívül többnyire olyan események előremondásában is egyetértenek, mint a német V1 szárnyas robotbomba felfedezése, a Hirosima és Nagaszaki elleni atomtámadások, Louis Pasteur működése, a holdra szállás, Diana hercegnő halála, vagy a Challenger-katasztrófa. Kritikusai szerint próféciái túlságosan homályosak ahhoz, hogy valószerűnek lehessen őket tekinteni, beigazolódásukat pedig minden esetben utólag magyarázták bele egy-egy versikéjébe.

A Challenger űrrepülőgép felrobbanása



Bejöttek a 2019-re tett jóslatai?

De lássuk, “szakértők” szerint mit jósolt a nagy látnok 2019-re, és ezekből mi eddig valósult meg.

És ezt észlelted már?  Földönkívüli támadt egy japán videósra... a kamera mindent vett!

Talán a legfontosabb jövendölése 2019-re, hogy kezdetét veszi a III. világháború, ami majd 27 évig fog tartani. A jó meleg irodánkból ezt még nem észleltük, bár lehet, hogy a háttérben már valóban beindultak azok a politikai gépezetek, amelyek majd kirobbantják az új világégést.

Az egyre gyakoribb természeti katasztrófákat is állítólag előre látta. Nos, ebben nem tévedett nagyot, mivel idén már volt minden: árvizek, földrengések, hatalmas bozóttüzek, pusztító hurrikánok. Bár ezekhez nem kell látnoknak lennie valakinek, hogy megmondja, például jövőre is lesznek természeti katasztrófák. Ezek általában borítékolható események.

Nostradamus szerint 2019-ben rengetegen esnek a pénzügyi válság áldozatául, amely spórolásra sarkallja az embereket. A kiújuló közel-keleti harcok miatt pedig rengetegen indulnak útnak az otthonukból, hogy Európában próbáljanak szerencsét. Az orvostudomány nagyot fejlődik, egy újfajta gyógyszer felfedezésével a 200 éves kor sem lesz elképzelhetetlen…

És ezt észlelted már?  Felbukkant a 114 éve eltűnt szellemhajó a Michigan-tavon

Érdekes módon a Brexit-szavazás eredménye és hatásai valahogy kimaradtak a nagy látnok jövendölései közül. Talán mert nem is annyira hatalmas jelentőségű dolog, mint ahogyan mi, vagy inkább a britek gondolják. Ja, és Trumpot sem merényelték még meg. Mindenesetre pontos dátumok általában nem köthetőek a francia látnok jósversikéihez, lehet, hogy mindez jövőre, vagy jövő után fog bekövetkezni…

Mit jósolt Nostradamus a 2020-as évre?

  • Olyan brutális földrengések lesznek, amilyeneket még nem látott az emberiség. A természeti katasztrófa főleg Észak-Amerikát ezen belül is Kaliforniát és Kanadát fogja sújtani.
  • Tovább durvul a klímaváltozás. A jégsapkák olvadása nagymértékben felgyorsul. A látnok több hurrikánt is megemlít, amelyek számos országot is sújtanak majd. Ezek nemzeti ellentéteket és további háborúkat válthatnak ki a későbbiekben.
  • Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin ellen megpróbálnak majd merényletet elkövetni, amit a biztonsági csapata sikeresen megakadályoz. Putyint valaki olyan próbálja félreállítani, aki nagyon közeli embere.

  • Nostradamus különösen erőszakos évet jósolt Donald Trump amerikai elnök számára is. Állítólag rejtélyes betegség támadja meg, egyik családtagja pedig közlekedési baleset áldozata lesz.
  • Nagy pénzügyi válság jön! Nostradamus 2020-ra vonatkozó előrejelzéseivel összhangban neves pénzügyi szakértők is úgy vélik, hogy a gazdasági káosz már az ajtónk előtt toporog.
  • 2020-ban Anglia új királyt fog kapni. A királynő halála az elmúlt 70 év egyik legnagyobb gyászeseménye lesz Nagy-Britanniában. A királynő halálakor az ország legalább 12 napig gyászolni fog és leáll minden tevékenység – a szakértők becslése szerint az ország gazdasága több milliárd fontot veszít majd. Károly herceg veszi át Nagy-Britannia trónját.
  • Meghal Ferenc pápa. Utódja egy „fiatalember” lesz, aki 2020-ban „magas rangot fog elérni”. Az új pápa botrányt fog okozni a katolikus egyházban. Ferenc pápa lesz az utolsó igazi pápa, utódja tevékenysége pedig a pápaság intézményének megszűnéséhez vezet.
  • Európában számos országban (Olaszországban, Csehországban, Nagy-Britanniában) hatalmas áradások lesznek… és még sorolhatnánk az interneten felbukkanó egyéb jóslatokat 2020-ra, de már ez is túl sok így egyszerre.

Mit hoz a távoli jövő?

2060-ban azon kívül, hogy véget ér az általunk ismert világ, az emberi civilizáció is szó szerint újraindul. Hogy ez pontosan mit jelent, csak sejtjük, és nem hangzik túl jól…

És ezt észlelted már?  Egy 2030-ban járt időutazó nyilvánosságra hozta, mi vár ránk idén...