Még a tudósok is meglepődtek, amikor robot tengeralattjárójuk négyezer méteres mélységben hatalmas, frissnek tűnő lábnyomokat fedezett fel az óceán alját borító üledékben. A furcsa nyomokat több kilométeren át követték…

A Csendes-óceán felszíne alatt, négy kilométer mélyen a Mexikó és Hawaii között elterülő óceáni aljzaton a Southamptoni Nemzeti Oceanográfiai Központ (NOC) mélytengeri robotja különös lábnyomok egész sorát fedezte fel. Összesen több mint 3500 nyomot számoltak össze, amelyek 2,5 m hosszúak és 13 cm-es mélységűek, és ami hagyta őket, nem élhet olyan messze. A szakértők még nem tisztázzák, mi hozta őket létre.
A tudósok kizárják a bányászat vagy titkos tudományos műveletek lehetőségét, és szerintük túl nagyok ahhoz, hogy a halak vagy bármely más jellegzetes mélytengeri állat hagyta volna őket.

És ezt észlelted már?  UFO-transzportálást videóztak a tikali piramistemplom romjainál

A kutatás vezetője, Dr. Leigh Marsh elmondta:

“Az elemzés rámutatott, hogy a mélyedések nem véletlenszerűen oszlanak el, és nem elszigetelten alakultak ki, hanem olyan görbületi tulajdonságokat mutatnak amelyek miatt szinte lábnyomoknak tűntek.”

Az óriás lábnyomok rejtélye már az összeesküvés-teoretikusok fantáziáját is megmozgatta. A népszerű YouTube-csatorna a SecureTeam 10 szerint a lábnyomokkal kapcsolatban olyan gépekről vagy technológiáról beszélhetünk, amelyek nem földi eredetűek. Mások óriás lényekre gondolnak, olyasmikre, amilyeneket eddig még nem fedezett fel a tudomány, és akadtak olyanok is, aki földönkívüliek által épített, gigászi humanoid robotokat vízionáltak az óceán fenekére…Bár a hivatásos tudósok sem rendelkeznek meggyőző bizonyítékokkal arra, hogy mi hagyhatta ilyen nagy mélységben a rejtélyes nyomokat, de azért véleményük nekik is van.

Dr. Marsh tippje, hogy a legvalószínűbb bűnösök a “mélytengeri bálnák”. Bár nem túl gyakran, de az ámbráscetek lemerülnek hasonló mélységekbe… 

Forrás: express.co.uk

És ezt észlelted már?  Rejtélyes objektumot fotózott egy műhold El Salvador partjainál