Majd száz éve tartja izgalomban az alternatív régészet kedvelőit egy ősi emberszabású csontmaradványa. A mai napig nem tudta senki megmagyarázni, mit kereshet, az orvosszakértők szerint is modern kori eszköztől származó sérülés a 300 ezer éves koponyán…

A különleges, ősi emberszabású koponyát még 1921 június 21-én találta Tom Zwiglaar svájci bányász Zambia, Kabwe nevű városának közelében egy mészkő barlang 18 méteres mélységében. A régészek a lelet korát 125 és 300 ezer éve közt határozták meg! Azonban ennél is érdekesebb dolog derült ki róla, ugyanis a koponya bal oldalán egy különös, szabályos, 8 mm-es lyuk tátongott, a másik oldalon viszont egy jó darabon hiányzott a csont.

A kutatók arra gyanakodtak, hogy egy lándzsa, vagy valamilyen más hegyes őskori fegyver okozhatta a borzalmas sérülést. Azonban a további vizsgálatok olyan lenyűgöző részleteket tártak fel, amelyek szerint egy sokkal fejlettebb eszköz vitte véghez a roncsolást, mint amilyet akkoriban használhattak… – írja a napiufo.hu.

heidelbergensis_kabwe_koponya

Az úgynevezett Kabwe-, vagy más néven Broken Hill-i koponya jobb oldalán keletkezett nagyobb hiányosságot egy belülről-kifelé haladó erős hatás okozhatta, ami egyszerűen kirobbanhathatta a koponya falát a helyéről. Ehhez hasonlóval a modern orvosszakértők manapság csak fejlövéseknél találkoznak. A bal oldalon látható kis kerek lyuk pedig megfelel egy lövedék bemeneteli nyílásának!

És ezt észlelted már?  Kik, vagy mik lehetnek a rejtélyes, felhőnjáró emberszerű alakok?

A bűnügyi szakértők is csodálkoztak!

A Shields Gazette című lap pár éve megkérdezett erről egy bűnügyi szakértőt, aki szerint egy viszonylag lassú mozgású nyilvessző, vagy lándzsa a behatolás környékén hajszálvékony repedéseket okozott volna a csonton. Egy nagy sebességű lövedék, például egy puskagolyó viszont tiszta behatolási pontot hagy maga után, mint ahogyan ez tisztán látható a koponya bal odali részén. Viszont a kimeneti résznél egyszerűen kirobbantja a koponya falát… Ez is stimmel!

skull_2-1

Arról, hogy milyen ősi emberszabásúé lehetett a rejtélyes koponya, vérre menő viták voltak az Smithsonian Intézet antropológusai közt. A külső jegyek alapján egy új faj, a Homo rhodesiensis első példányának  gondolták, majd a heidelbergi emberhez sorolták, végül inkább Homo erectusnak vélték. A későbbi tüzetesebb vizsgálatok állítólag kimutatták, hogy számos jellegzetessége hasonlóságot mutat a neandervölgyi emberrel is.

És ezt észlelted már?  Kiszivárgott egy furcsa videó: Időutazó vált köddé egy térfigyelő kamera előtt...

De mi okozhatta a borzalmas sérülést, és mikor?

A komoly tudományos körökben nem foglalkoznak a dologgal, de az alternatív régészetnek erre is vannak elméletei. Először is számba vették, nem kerülhetett-e a lelet a talaj megbolygatása után egy modernebb rétegből a megtalálás helyére. Ez megmagyarázta volna a lőtt sebet. De mivel a koponya az antropológiai jegyei alapján biztosan idősebb ezer évesnél, ráadásul a barlangot is csak 1921-ben fedezték fel, amikor cink után kutattak a környéken, ezt a lehetőséget elvetették.

Ha elfogadjuk, hogy a koponya kora 125 ezer és 300 ezer év közötti, a rajta található sérülés pedig lövésnyom, nem lehet másra gondolni, mint hogy egy modern lőfegyver került valahogy vissza a múltba, és azzal végeztek az emberőssel. Vagyis az időutazás napjainkban már létezik, vagy létezni fog!

Persze más teóriák is napvilágot láttak a lelettel kapcsolatban, mint például az ismétlődő civilizációk elmélete. Ebben kifejtik, hogy Földünkön már számos alkalommal kialakulhatott olyan civilizáció, amely elérte csúcstechnika korát, majd valamiért elpusztult. Ez lehetett egy önpusztító háború, vagy természeti katasztrófa következménye. Az eltelt évmilliók alatt pedig szinte majdnem minden nyomuk elenyészett…

És ezt észlelted már?  Rejtélyes, alacsony frekvenciájú földrengéshullám söpört végig a Földön

babysharks-minority-report-time-travel1

Azért csak majdnem, mert a múzeumok hátsó szobái és raktárai dugig vannak olyan ősi leletekkel, amelyeket nem tudtak besorolni sehová, hiszen modern tárgynak tűntek, de évmillós kőzetrétegekből kerültek elő…

Ahogy a washingtoni Smithsoni Intézet egyik tudományos munkatársa megfogalmazta az ehhez hasonló leletekkel kapcsolatban:

“Hogyha a leletek nincsenek összhangban az elfogadott elméletekkel, akkor, bármilyen meggyőzőek is, félre kell őket tenni!”

Vajon egy időutazó végzett szerencsétlen ősemberrel, vagy egy előző civilizáció egyik korabeli vadásza terítette le? A kérdések csak sokasodnak a lelettel kapcsolatban, és válaszok helyett is csak újabb kérdések merülnek fel.

Lehet, hogy csak egy mikrometeorit terítette le az ősi emberszabásút, de lehet, hogy a rejtélyt szimatolóknak van igazuk! Könyvek és cikkek tucatjai foglalkoznak a témával, de egyik sem tudott jobb magyarázatokat adni.