Riasztó jóslat látott napvilágot a közelgő világvégéről! Tudósok állítják: galaxisunk hamarosan nekicsapódik egy másik csillagrendszernek, az ütközés pedig végzetes következménnyel járhat…

Több­­ször ké­­szül­­tünk már a vi­­lág­­vé­­gére. Fél­­tünk az ez­­red­­for­­du­­ló­­tól, a maják jós­­la­­tá­­tól. Most a tapasztalt csillagászok rémisztő jóslata borzolja az idegeket! – írja a ripost.hu.

A kutatók állítják: Galaxisunk hamarosan nekicsapódik egy másik csillagrendszernek, az Andromedának. Bár a riasztó előrejelzés könnyen szenzációhajhász pánikkeltésnek tűnhet, a szakértők esküsznek rá, hogy az ütközés akár végzetes következményekkel is járhat.

A csillagászok szerint mindkét galaxis közepén egy hatalmas fekete lyuk tátong, és ütközésüknek több csillag, sőt, akár a nap is áldozatául eshet.

“Az Andromeda fekete lyukának tömege akár százszorosa is lehet a Napénak, így óriási káoszt okozhat, ha összeütközik a galaxisunkkal” magyarázta a Daily Starnak Fraser Cain, az Universe Today kutatócsoport alapítója.

És ezt észlelted már?  Véletlenül lefotózták: idegenek csatája zajlik a földközeli űrben...

A szakember szerint a rémisztő jelenség csillagokat, sőt csillagrendszereket pusztíthat el, ami valódi veszélyt jelenthet Földünkre is.

Vajon komolyan kell vennünk a fenyegetést, vagy valaki csak beszédtémát akart adni az embereknek?