A furcsa, nyújtott krumpli alakú Eros az elsőnek felfedezett földsúroló kisbolygó, amely a Mars pályájánál közelebb kerül a Naphoz. Mérete körülbelül 13×13×33 km. Nem egy óriási darab, de annál érdekesebb dolgokat fedeztek fel rajta a közelmúltban.

Az Eros az egyike azon aszteroidáknak, amelyeket földi űrszonda keresett fel, és landolt is rajta. A NEAR Shoemaker szonda, miután több hétig, egyre közelebbi pályán keringett körülötte, 2001. február 12-én le is szállt felszínére, és napokig működőképes maradt. Az akkor készült felvételek a mai napig aranybányát jelentenek a tudósoknak, de a földönkívüli élet után kutató laikusoknak is.

Az egyik 2000. május elején, 53 km-es magasságból, orbitális pályáról készült felvételen például egy 45 méteres, téglalap alakú objektumot fedeztek fel. Az önjelölt kutatókban felmerült a kérdés, hogy valóban csak egy egyszerű szikla, mint ahogy a NASA állítja, vagy inkább valami teljesen más. A szabályos alakja inkább az utóbbira utal…

És ezt észlelted már?  Idén is felbukkant a rejtélyes kocka alakú anomália a Nap közelében




Az Erosról 1998-ban gyűjtött adatok alapján a kisbolygón számottevő mennyiségű, ritka nemesfém lelhető fel. Ha egyszer elkezdődik a földiek űrbányászata, az Eros az elsők közt lesz, amelyen elkezdik a kitermelést. A gyanúsan szabályos objektum, amelyet a kisbolygó felszínén fedeztek fel, viszont arról árulkodhat, hogy a Naprendszerünket meglátogató idegen civilizáció képviselői már jóval előttünk felfedezték ezt a remek nyersanyag forrást.

Alighanem el is kezdték a bányászatot és a különös objektum nem más, mint egy ősi bányászgép. Nedvesség és légkör hiányában pedig az eltelt, ki tudja hány ezer év alatt sem enyészett el a szerkezet.

Egyes elméletek szerint ehhez hasonló elhagyott gépezetek, sőt építmények szinte az egész Naprendszerünkben megtalálhatóak, kezdve a Mekúrtól, egészen a Plutoig. Alighanem magán a Földön is nagyban folyhatott a bányászat a történelem hajnalán, és az emberiség is ennek köszönheti létét. Igaz, csak egy rabszolga fajt akartak kinemesíteni az ősi idegenek, de túl okosak lettünk…

És ezt észlelted már?  Lebuktak az ősi idegenek: Itt a magyarázat az egyiptomi szárnyas napkorongra