Az időjósok egyik legnagyobb segítsége az előrejelzésben, a speciális időjárási radar. De mi van akkor, ha olyan meghökkentő dolgot látnak rajta, amivel még ők sem tudnak mit kezdeni?

Titokzatos, gyűrű alakú jelenség tűnt fel május 8-án az időjárási radar képernyőjén a svájci Genfben. A meteorológusok értetlenül álltak a jelenség előtt. A radar ugyanis egy jókora felhőszakadást érzékelt gyűrű alakban, miközben a környéken akkor nem is esett, de még hasonló felhők sem voltak az égen.

weather-anomalies-switzerland-mystery.jpg

A titokzatos kör körülbelül 80 kilométer átmérőjű, központja pedig a La Dole hegycsúcs volt, ahol az időjárási radar helyezkedik el…

Egyes vélekedések szerint a jelenség a radar meghibásodásával lehet összefüggésben, vagy az a adatok feldolgozásába közben keletkezhetett hiba.

És ezt észlelted már?  Gombafelhő jelent meg egy orosz nagyváros felett

Ez a magyarázat mindenkit megnyugtathatna, ha nem lennének egyre gyakoribbak a hasonló észlelések világszerte. 

Legutóbb például tavaly decemberben, Mexikóváros közelében észleltek hasonló jellegű radaranomáliát, amit szintén meghibásodással magyaráztak, de érdekes módon azóta sem produkálta újra a hibajelenséget az időjárási radar.

radar.JPG

Az összeesküvés-elméletek kedvelői előszeretettel látják bele a jelenségbe az időjárás befolyásolására tett kísérleteket, amit titkos, a világot behálózó szervezetek végeznek.

Az egyik népszerű, ufókkal és összeesküvés-elméletekkel foglalkozó csoport még egy videót is készített a jelenséggel kapcsolatban: