Napjainkban is kutatnak az 1947-es Roswell-i UFO-baleset helyszínén a fanatikus UFO-hívők és annak ellenére, hogy a hivatalos álláspont szerint csak egy időjárási ballon csapódott a fölbe, mégis furcsa dolgok kerülnek elő…

Ki ne hallott volna már a hírhedt 1947-es roswell-i UFO-incidensről. Ha máshonnan nem, hát az X-aktákból… Dióhéjban annyi, hogy egy repülő csészealj zuhant le az egyik Roswell-hez közeli farm területén. A farmer, akinek a földjén az UFO-baleset történt, furcsa, roncsokat talált, majd jött a katonaság és mindent begyűjtött. Másnap arról cikkeztek a lapok, hogy csak egy időjárás ballon zuhant le. Ennek ellenére azóta is szivárognak információk, fotók, sőt filmrészletek is a különös esetről.




Sokak szerint nem csak roncsokat, de élő és halott földönkívülieket is begyűjtött a hadsereg. Ráadásul mindent a rejtélyes nevadai 51-es körzetbe szállítottak, ahol a világ szeme elől rejtve vizsgálgathatták az idegenek technikáját…

És ezt észlelted már?  Itt a várva várt videó: Végre tényleg megérkeztek a földönkívüliek... vagy mégsem?

A legendás eset már több, mint hetven éve történt, de senki sem gondolná, hogy még manapság is sokakat izgat. Például Frank Kimbler-t az Új-Mexikói Katonai Földtudományi Intézet professzorát, aki ráadásul a Nemzetközi UFO Múzeum kutatója is egyben. 2009-ben költözött Új-Mexikóba, miután elfogadta az Új-Mexikó Katonai Intézet tanári pozícióját. Nem sokkal ezután ő is rákattant a roswell-i UFO-incidensre.

Az érdeklődés mára mániává vált nála. Szinte minden szabadidejét a Roswell melleti földekent tölti egy fémdetetorral és egy ásóval. Megszállíottan keresi az UFO-baleset nyomait. Szerinte lehetnek még olyan fémdarabok a földben, ami 1947-ben elkerülte a katonaság szakembereinek figyelmét. Ráadásul az akkori felszerelés gyerekjátéknak tűnhet a mai detektorokhoz képest… A kutató az elmúlt nyolc év alatt végül mintegy 20 kisebb fémdarabot talát.

És ezt észlelted már?  Flottával tértek vissza Peruba az ősi idegenek

“Néhány anyagot tesztelésnek vetettünk alá, és az eredmények azt sugallják, hogy azok földön kívüli eredetűek lehetnek.” – mondta Kimbler.

Emellett persze rengeteg szemetet és más érdekes dolgokat is talált, amelyek aztán a közeli UFO múzeumban kaptak helyet. Ezek közt voltak 1940-es évekből származó katonai fémgombok, egy 50-es kaliberű lőszer (a II. világháborús korszakból) amelyek arra engednek következtetni, hogy jó helyen kapirgált…




A geológus professzor hisz abban, hogy kutatása nagyon közel jár valami jelentős bizonyíték megtalálásához. Nemrég a Földtulajdonosok Szövetsége felhívta, és megkérték, hogy találkozzon velük. A kutató eléggé megrémült mert azt hitte, hogy az eddigi leleteire akarja a hivatal rátenni a kezét… így sietve elvitte az UFO Múzeumból a tárgyait, mielőtt azok “rejtélyes módon” eltűnnének. Aggodalmai viszont alaptalanok voltak. A hivatal csak fel akarta hívni a figyelmét, hogy tartsa be az előírt kutatási szabályokat.

És ezt észlelted már?  Hatalmas, háromszög alakú objektumot fotózott a műhold egy marsi kráterben

A legtöbb kutatást ma olyan magánszemélyek végzik, mint Kimbler. A hivatalos kutatók, régészek, geológusok hiába találnak megmagyarázhatatlan tárgyakat, szemmel láthatóan nem földi eredetű leleteket, vagy egyéb furcsaságokat, a tudományos közösség és a nagyhírű egyetemek megfélemlítik őket.

A felfedezések egy poros raktárban végzik, a kutatási és vizsgálati eredmények eltűnnek. A tudósok pedig vagy beállnak a hivatalos iránymutatás szerinti sorba és hallgatnak, vagy eltűnnek a süllyesztőben… A háttérben viszont a civil kutatók folytatják a munkát, bár őket azért már nem veszik annyira komolyan az emberek ha előállnak valami szenzációsnak kikiáltott felfedezéssel…